نعناع خشک چیست؟

نعنا خشک چیست؟

نعناع یا نعنا از گیاهان معطر و سبزیجات مفید و بسیار شبیه پونه است. نعناع به دلیل رایحه قوی و طعم تند و مطبوعی که دارد، از دیرباز در پخت و پز، صنعت داروسازی و طب سنتی به صورت نعنا خشک و تازه، عرق نعناع، روغن و چای و دمنوش نعناع، مورد استفاده قرار گرفته است. نعنا خشک، جایگزینی برای نعناع تازه در هر شرایطی است.
در زمان‌های مختلف که افراد فرصت خریدن، پاک کردن و شستن نعنای تازه را ندارند، می‌توانند از خواص آن به صورت نعنا خشک بهره ببرند. البته از نعنای تازه نمی‌توان به عنوان چاشنی یا طعم دهنده برای خوراکی‌ها و غذاهای مختلف استفاده کرد، اما نعنا خشک معمولا به عنوان چاشنی و طعم دهنده نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نعناع خشک چه خواصی دارد؟

خواص نعناع برای کبد بسیار فراوان است. مصرف این گیاه به سم زدایی کبد و رقیق شدن صفرا کمک می‌کند و برای درمان تورم کیسه صفرا نیز مفید است. طبع نعنا، گرم و خشک است. نعناع خشک نیز همین طبع را دارد. از دمنوش نعنا خشک می‌توان برای درمان سوءهاضمه استفاده کرد.
نعنا خشک همچنین برای کسانی که کلسترول بالایی دارند، مفید است و می‌توانند آن را همراه با غذای خود مصرف کنند. خوردن نعناع از بیماری یرقان جلوگیری می‎کند و برای تقویت اعصاب مفید است. نعناع همچنین به درمان حالت تهوع کمک می‌کند و برای کسانی که دچار میگرن هستند،‌ یک دوای کارساز است.
دم کرده نعنا خشک به بهبود دردهای قاعدگی کمک می‌کند و باعث رفع بوی بد دهان می‌شود. همچنین باعث درمان سریع‌تر سرماخوردگی‌های ویروسی کمک می‌کند. نعنا همچنین برای سلامت پوست نیز مفید است و ویتامین‌های ای و دی موجود در آن باعث از بین رفتن سلول‌های مرده پوست می‌شود. همچنین اسید سالیسیلیک موجود در نعنا، به تولید و رشد سلول‌های جدید در پوست کمک می‌کند.
طرز تهیه نعنا خشک چگونه است؟

سه روش برای خشک کردن نعنا وجود دارد. در روش اول می‌توان به صورت دسته‌ای نعناهای چیده شده را خشک کرد. برای این کار ابتدا نعناها را پاک می‌کنیم و آن‌ها را با آب سرد می‌شوییم. سپس می‌گذاریم آب آن‌ها گرفته شود و به صورت دسته‌های ۵ یا ۶ ساقه‌ای جدا می‌کنیم. سپس دسته‌ها را در اتاق تاریکی با دمای ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتی گراد آویزان می‌کنیم و به مدت دو هفته برای خشک شدن‌شان صبر می‌کنیم.
در روش دوم برای تهیه نعنا خشک می‌توانیم از فر با دمای ۶۰ درجه سانتی گراد استفاده کنیم. ابتدا فر را تا این دما داغ می‌کنیم و سپس آن را خاموش می‌کنیم. برگ‌های نعنای تمیز شده و شسته شده را در کف سینی فر به صورت یکنواخت و یک لایه پهن می‌کنیم و به مدت ۵ تا ۲۰ دقیقه منتظر می‌مانیم تا خشک شوند..
در روش سوم نیز می‌توانید برگ‌های نعنا را ۱۰ ثانیه روی حداکثر قدرت قرار دهید و پس از ۱۰ ثانیه برگ‌ها را برگردانید و مجددا تا ۱/۵ دقیقه این کار را تکرار کنید. خشک شدن برگ‌های نعنا در این روش حداکثر تا ۳ دقیقه طول می‌کشد. از دستگاه خشک کن نیز می‌توانید برای خشک کردن برگ‌های نعنا استفاده کنید.
کاربرد نعنا خشک چیست؟

نعنا خشک یک چاشنی و طعم دهنده پر خاصیت برای خوراکی ها و غذاهای روزانه است. از نعناع خشک می‌توان در انواع سالادها، ماست‌ها، غذاها و دسرها استفاده کرد. همچنین می‌توان آن را به عنوان دمنوش با دیگر گیاهان دارویی دم کرد و از خواص آن بهره برد. از نعنا خشک می‌توان به عنوان یک طعم دهنده برای درست کردن نوشیدنی‌های خنک و پرفایده‌ای مانند لیمو نعنا استفاده کرد. همچنین برای درست کردن ماسک‌های مناسب پوست و مو نیز می‌توان از این گیاه به صورت خشک شده بهره گرفت.

نوشیدن دم کرده چای نعناع به مدت 2 هفته در ماه بعد از غذا و عصر ها برای کسانی که کلسترول دارند، مناسب است.
ترکیب آب نعناع با عسل برای درمان گوش درد مفید است بدین صورت که پنبه ای را به این ترکیب آغشته کرده و در آن گذاشته شود.
جوشاندن نعناع با پر سیاوشان و نوشیدن آن در صبح و عصر برای درد قلب و خفقان مناسب است.
ریختن نعناع در ترشی در زمان تهیه آن موجب می شود که برای اعصاب آسیب رسان نباشد.

برای از بین بردن سکسکه می توان برگ نعناع را جوید.
تاثیرات عالی نعناع خشک:
نعناع حاوی منتول می باشد که این ماده خاصیتی ضد درد داراست و از این رو مالیدن اسانس نعناع بر روی موضع درد، کم شدن التهاب را در پی خواهد داشت.
برای درمان اختلالات گوارشی می توان از دم کرده نعناع استفاده نمود که خوب است بعد از غذا نوشیده شود.
اگر به صورت روزانه 10 سی سی عرق نعناع گرم شده نوشیده شود برای درمان نفخ شکم مناسب می باشد.
نعناع جهت خوشبو شدن دهان، لثه و دندان کاربرد دارد.
این گیاه دردهای گوارشی، دلپیچه و قاعدگی را کم می کند.
برای بهبود کولیک در نوزادان می توان شکم نوزاد را با اسانس نعناع مالید، بدین شکل که این اسانس در جهت عقربه های ساعت به دور ناف ماساژ داده شود.
برای افزایش طراوت پوست و برطرف کردن آکنه می توان نعناع را به صورت موضعی استفاده نمود.
به منظور آرامش اعصاب نوشیدن دمکرده نعناع توصیه می شود.
نعناع منجر به کم شدن حالات تهوع و استفراع در دوره بارداری می شود.
برای کاهش نفخ و یبوست می توان از دمکرده نعناع به همراه عناب، نبات استفاده کرد و آن را به هنگام صبح نوشید.
علائم حساسیت و سینوزیت را می توان با بخور نعناع تازه کاهش داد.