خواص و فواید بی نظیر زردچوبه

زرد چوبه به طور عمده به علت فیتوشیمی بودن آن است. ترکیبات زرد چوبه به نام کورکومینویید (مانند کورکومین، دمتوکسیکورکرومین و بیسدمیتوکسیکورکومین) چندین مزیت برای سلامت انسان دارند. زردچوبه همچنین شامل روغن های فراری به نام آتلانتون، تورمرون و زینگیبرن است. ترکیبات دیگر زرد چوبه، پروتئین ها، رزین و قند است.

ویژگی های ضد التهابی زردچوبه:

در مطالعات متعدد، کورکومین، یک ترکیب قوی در زرد چوبه است که می تواند تورم بدن را کاهش دهد. یکی از راه های افزایش مصرف زرد چوبه، اضافه کردن آن به غذاها در هنگام آشپزی است. می توانید چای زرد چوبه را نیز بنوشید ، چهار فنجان آب و یک قاشق چای خوری زرد چوبه را بجوشانید. همچنین می توانید لیمو یا عسل برای طعم بهتر اضافه کنید.
یکی از معروف ترین کاربرد های زردچوبه به عنوان عامل ضد التهابی است. مواد فعال در زردچوبه فراوان هستند، اما یک ترکیب بسیار مهم آن کورکومین است. این ماده با توجه به توانایی های ضد التهابی خود، در جامعه پزشکی توجه قابل زیادی را به خود جلب کرده است. در واقع، قدرت این ماده به بعضی از قوی ترین گزینه های دارویی برای کاهش التهاب مرتبط می شود. به همین علت، مصرف زردچوبه اغلب برای کاهش درد آرتروز، نقرس و درد عضلانی پس از ورزش یا آسیب پیشنهاد میشود. زردچوبه می تواند هم به صورت موضعی و هم زمانی که به طور معمول مصرف می شود، این تسکین را در پی داشته باشد. مصرف موضعی آن برای کاهش التهاب هموروئیدها نیز مفید است.

ویژگی های عالی آنتی اکسیدانی زردچوبه:
زردچوبه به نابود کردن رادیکال های آزاد، مهار پراکسیداسیون، و کاهش پیچیدگی های آهن مشهور است، که همه آن ها نتیجه مستقیم ویژگی های آنتی اکسیدان آن هستند. و نه فقط زرد چوبه، بلکه حتی روغنش هم خواص آنتی اکسیدانی اش را دارد. در مطالعه ای دیگر که بر روی موش ها انجام شد، زرد چوبه توانست از استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت به خاطر خواص آنتی اکسیدان آن جلوگیری کند.

زردچوبه برای بهبود سلامت مغز و جلوگیری از بیماری های عصبی مفید است. کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند تجدید حیات سلول های مغزی را نیز افزایش دهد. و آروماتیک – تورمرون، یک ترکیب فعال دیگری در زرد چوبه است که می تواند رشد سلول های بنیادی عصبی در مغز را تا 80 % افزایش دهد. کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند به درمان افسردگی، دیسکینزی ناخوشایند (اختلال در حرکت داوطلبانه) و نوروپاتی دیابت کمک می کند.

درمان بیماریهای چشم:
دانشمندان کشف کرده اند که یکی از مشتقات زردچوبه می‌تواند برای مراحل ابتدایی بیماری چشمی موسوم به «گلوکوم» مورد استفاده قرار بگیرد. «گلوکوم» اختلالاتی در چشم است که موجب کم کاری رشته‌های عصبی چشم و کاهش بینایی می‌شود. در سطح جهانی بیش از ۶۰ میلیون نفر از این اختلالات چشمی رنج می‌برند.
محققان به این نظرند که کورکومن، ماده‌ای استخراج شده از زردچوبه را می‌توان توسط قطره به عقب چشم رساند. پژوهشگران دریافته اند که کورکومن می‌تواند از بین رفتن ساختارها یا عملکرد رشته‌های عصبی چشم (نوئرو دیجنریشن) را معالجه کند و از آسیب دیدن حجره‌های شبکه‌ای چشم جلوگیری نماید.

درمان سیاهی دور چشم:
یکی دیگر از خواص زردچوبه برای زیبایی پوست، رفع سیاهی اطراف چشم است. برای این منظور هم باید از ماسک زردچوبه استفاده نمایید، برای تهیه این ماسک نصف قاشق چایخوری زردچوبه را به همراه یک قاشق چایخوری آب گوجه فرنگی، نصف قاشق چایخوری آب لیمو ترش و نصف قاشق چایخوری آرد گندم مخلوط کنید تا خمیری نرم به دست بیاید.
سپس ماسک تهیه شده را به مدت ۱۰ دقیقه روی کبودی و سیاه های دور چشم قرار دهید و پس از آن به آب ولرم بشویید. برای تهیه ماسک زردچوبه می توانید از ترکیب این ادویه با آب آناناس تازه هم بهر ببرید که باعث روشن تر شدن رنگ پوست دور چشم می شود.