تاریخچه فلفل سیاه

فلفل سیاه میوه های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل است . گیاه فلفل بومی جنوب هند است .تقریبا در هر منطقه گرمسیری رشد می کند .بیشترین و مرغوب ترین تولیدات این محصول در ویتنام است .در گیاه شناسی به نام Piper nigrum شناخته می شود. فلفل گیاهی بالا رونده و دارای ریشه های ساقه خیز و کوتاه که میوه ان ادویه ای است با طعم تند و سوزنده.

فلفل سیاه گیاه دارویی- خوراکی است و یک گیاه فصلی نیست. در رنگهای متنوعی چون سبز قرمز زرد و نارنجی به دست می آید و برای خوش طعم کردن غذا از ان استفاده می شود.

فلفل یا پلپل سیاه گیاه رونده گل دهنده ای از خانواده Piperaceaee که برای میوه ان کشت می شود که معمولا به صورت خشک به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می شود. این گیاه می تواند تا 457.2 سانتی متر برسد. در حدود 5 میلی متر قطر دارد .

این فلفل به عنوان پادشاه ادویه ها شناخته می شود و به علت داشتن ترکیبات مفید علاوه بر مصرف خوراکی هزاران سال در طب باستانی آیورودا (آیورودا نوعی طب کهن است که در ان از گیاهان طبی ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می شود) مورد استفاده قرار گرفته است.

رنگ فلفل به زمان برداشت و شیوه عمل آوردن آن بستگی دارد. رایج ترین نوع فلفل، فلفل سیاه است که برای آن باید میوه های فلفل را زمانی چید که نارس و رنگشان سبز است. دانه ها در جریان خشک شدن سیاه رنگ می شوند.

عامل تندی فلفل سیاه چیست؟

کپسایسین ترکیب گیاهی بی رنگی است که به انواعی از فلفل ها خاصیت تندی و تسکین درد میدهد. امروزه در صنعت دارویی از این ترکیب تند در اغلب کرم های موضعی کاهش درد استفاده میشود.

مکانیسم اثر کپسایسین به این صورت است که به گیرنده های درد در بافت موردنظر یا به سلول های چشایی زبان متصل میشود و با ایجاد احساس سوختگی مغز را وادار به آزاد کردن یک ماده مخدر طبیعی با نام اندورفین کرده که با تسکین درد احساس خوشی ایجاد میکند.

فلفل سیاه در سنت ها و فرهنگ ها

رومیان و یونانیان باستان، عاشق فلفل بودند و در کتاب‌های باستانی به دست آمده از روم باستان، 80 درصد دستورالعمل تهیه غذاها، حاوی فلفل بودند. فلفل سیاه در هند بیشترین مصرف را دارد

در گذشته وایکینگها از فلفل به علت ارزش بالایی که داشت به جای پول و طلا استفاده می‌کردند و تجارت خود را به کمک آن راه می‌انداختند. همچنین در برخی فرهنگ‌ها، آن را در جهیزیه دخترانشان می‌گنجاندند

در قرون وسطی، سرمایه یک فرد براساس مقدار فلفل سیاه ذخیره شده وی سنجیده می شد. فلفل سیاه علاوه بر طعم دادن به غذا، طعم کهنگی غذا را نیز می گیرد

در برخی از شهرهای هند مردم روز را با یك فنجان قهوه سیاه همراه با مقداری پودر فلفل سیاه كه داخل آن حل شده، آغاز می كنند

ویرایش : مهندس مریم سرچمی – کارشناس ارشد صنایع غذایی