تاثیر زردچوبه بر سلامت بدن

زردچوبه برای سلامت بدن بسیار مفید است. ویژگی های آنتی اکسیدانی زردچوبه به ویژه در مورد دیابت، تحت حفاظت قلبی قرار دارند. کورکومین موجود در زرد چوبه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند در نتیجه به سلامت قلب کمک می کند.

زوایای مختلفی وجود دارند که زردچوبه می تواند سلامت قلب و عروق شما را بهبود بخشد. می تواند تولید هوموسیستین را به طور قابل ملاحظه ای مهار کند، هوموسیستین محصول منفی بدن است که به طور جدی به دیواره سلولی آسیب می رساند. این دیواره های ضعیف می توانند موجب عوارض متعددی در قلب شود، به خصوص هنگامی که فشار خون یا تجمع پلاک افزایش یابند. در مرحله دوم، کورکومین به طور مستقیم با کاهش LDL (کلسترول بد) از شریان ها و رگ های خونی، سطوح کلسترول را متعادل میکند. این امر می تواند به جلوگیری از آترواسکلروز کمک کند، بنابراین هنگامی که با عروق خونی قوی تر، همراه میشود زردچوبه راه حلی جامع برای طیف وسیعی از مشکلات قلبی خواهد بود.

زردچوبه برای جلوگیری از سرطان:
در واقع، کشورهایی که هر روز حدود 100 تا 200 میلی گرم زردچوبه را مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سرطان کمتری دارند. در برخی از بیماران سرطانی که از زردچوبه استفاده می کردند، ایجاد تومور کاهش یافته است. در برخی موارد دیگر، مواد شیمیایی سیستم ایمنی که سلول های سرطانی را از بین می برند، بیشتر متمرکز شده اند. زردچوبه یکی از بهترین روش های گیاهی برای درمان یا پیشگیری از انواع سرطان است. کورکومین عامل آنتی اکسیدانی قوی است که به طور مستقیم با کاهش سلول های سرطانی روده ارتباط دارد و همچنین یک مهار کننده مستقیم پروتئینی است که برای رشد تومور ضروری است. این مسئله باعث می شود زردچوبه علاوه بر ادویه ای فوق العاده که در هر رژیم غذایی گنجانده میشود، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه و به عنوان وسیله ای برای کاهش متاستاز رشد سرطانی عمل کند. بیشترین تحقیقات در مورد اثرات زردچوبه در پیشگیری از سرطان روده بزرگ بوده اند، اما سایر انواع تحقیقات سرطان مربوط به کورکومین اکنون در حال انجام هستند.

کورکومین موجود در زردچوبه آنزیم‌هایی را مهار می‌سازد که باعث رشد تومور در بدن می‌شوند. در نتیجه منجر به مداخله غیر مستقیم در رشد سلولهای سرطانی می‌شود. یکی از عوامل مؤثر بر سرطان وجود رادیکالهای آزاد است. از آنجا که کورکومین یک آنتی اکسیدان است، این رادیکالهای آزاد را خنثی می‌سازد.

تاخیر در پیری و جوان ماندن با زردچوبه:
زردچوبه حاوی رنگدانه های کورکومینویید هستند که به ژن هایی تبدیل می شوند که سنتز آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهند. این کار از سلول های مغز و پوست از آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند، غلظت خون را بهبود می بخشد و حتی تشکیل خطوط و چین و چروک ظریف را کاهش می دهد.

زردچوبه برای کمک به درمان دیابت:
طی یک بررسی علمی، کورکومین می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد در نتیجه به جلوگیری از دیابت کمک می کند. در مطالعه ای دیگر، افراد پیش دیابت که به مدت 9 ماه دوز تجویزی از کورکومین را دریافت کردند، احتمال ابتلا به دیابتشان کم تر شد. این ترکیب همچنین می تواند نحوه عملکرد سیستم ایمنی فعال در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 را نیز تغییر دهد. همچنین می تواند داروهای ایمن سازی تجویز شده برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 را تقویت کند. در مطالعه ای دیگر، مکمل های کورکومین استرس اکسیداتیو تجربه شده توسط موش های دیابتی را کاهش داده بود.

زردچوبه برای بهبود ایمنی بدن:
خاصیت ضد التهابی زرد چوبه می تواند به افزایش ایمنی تا حد زیادی کمک کند. مشخص شد که کورکومین برخی از سلول های ایمنی خاص را متوقف می کند که وقتی بیش از حد کار می کنند، می تواند منجر به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و چاقی شود.

ضد عفونی کننده طبیعی:
زردچوبه خواص آنتی باکتریایی عالی را در برابر انواع مختلف باکتری ها نشان می دهد که برخی از آن ها شامل ای.کولای، استافیلوکوکوس اورئوس و تیفی سالمونلا و ویژگی های ضد عفونی کنندگی آن می شود.

زردچوبه برای سم زدایی کبد:
طبق گفته مرکز پزشکی مریلند، کورکومین موجود در زرد چوبه، تولید صفرای کبد را تحریک می کند. کبد، همانطور که می دانیم، از صفرا برای بیرون کردن سموم استفاده می کند. همچنین کیسه صفرا، سلول هایی را که ترکیبات مضر را می شکنند، تولید می کند.اثرات سم زدایی کورکومین آن قدر خوب است که می تواند برای درمان مسمومیت جیوه ای هم استفاده شود.
بیماری کبد چرب زمانی به وجود می‌آید که چربی اضافی در سلول‌های کبد جمع ‌شود و ۵ الی ۱۰ درصد از کل وزن کبد را تشکیل ‌دهد. شرایطی مانند سوءمصرف الکل، دیابت، کلسترول بالا و چاقی خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می‌دهد. بیماری کبد چرب، یک وضعیت خاموش است با علائم خفیف مثل خستگی، کاهش وزن و ضعف همراه است.

زردچوبه برای دفع عفونت‌های ویروسی بسیار مفید است چراکه منبع غنی کورکومین بوده که یک داروی فعال و قدرتمند ضدباکتریایی، ضدویروسی، ضدقارچی، ضدسرطان و ضد التهاب است، علاوه بر آن باعث افزایش سلول‌های کبدی و حتی بازسازی آن‌ها می‌شود. اضافه کردن این ادویه به رژیم غذایی برای افزایش سطح صفرای طبیعی مناسب بوده و در رفع مشکلات کبدی، کنترل اشتها و لاغری بسیار مؤثر است.درمان کبد چرب با زردچوبه به خاطر تأثیر زردچوبه در کاهش میزان کلسترول خون، توصیه می‌شود.

زردچوبه به جلوگیری از افزایش میزان کلسترول در خون کمک کرده و همچنین با تنظیم آنزیم‌های مسئول متابولیسم چربی خطر بیماری چربی کبد را کاهش می‌دهد. زردچوبه از بیماری کبد چرب مبارزه می‌کند.
مصرف زردچوبه برای افراد بالغ بی‌ضرر است، ولی استفاده طولانی‌مدت و به مقدار زیاد این ادویه ممکن است منجر به سوءهاضمه، تهوع و اسهال شود. زردچوبه اثربخشی دارو‌های ضد دیابت را افزایش داده و باعث کاهش سطح قند خون می‌شود.

معلوم شده است که زردچوبه بدن و ترکیبات آلی فعال آن عملکرد کبد را بهبود می بخشند و سطح سمیت در بدن را کاهش می دهند. با تحریک سیستم لنفاوی و حصول اطمینان از اینکه سموم به درستی از بین می روند، فعالیت های آنتی اکسیدانی زردچوبه راه حلی ایده آل برای بیماری های کبدی یا مسمومیت زدایی است.
نکته مهم: مصرف زردچوبه با دارو‌های ضد انعقاد خون و آنتی‌اسیدها توصیه نمی‌شود.