مغز یا همان گوشت ریزوم زنجبیل زرد، سفید یا قرمز رنگ است.برای نگهداری این گیاه میتوانیم آن را به صورت خشک یا فریز کرده در بیاوریم.
فریز کردن زنجبیل
برای فریز کردن زنجبیل و بهره بردن از آن در فصولی که در دسترس نیست، زنجبیل تازه را داخل کیسه ی نایلکس بگذارید و بعد از خالی کردن هوای کیسه آن را گره بزنید و در فریزر نگهداری کنید. به این ترتیب زنجبیل چند ماه تازه میماند و میتوانید هر بار هنگام مصرف یک تکه از آن رو ببرید، پوست بگیرید و رنده کنید. با این روش میتوانید زنجفیل تازه برای تهیه چایی زنجبیل هم همیشه داشته باشید.
خشک کردن زنجبیل
روش دیگر نگهداری زنجبیل خشک کردن آن و تهیه پودر زنجبیل هست. پودر زنجبیل کاربرد فراوانی دارد و در بسیاری از دستورات آشپزی و شیرینی پزی و… پودر زنجبیل به کار برده میشود. برای تهیه این پودر پرخاصیت و معطر ابتدا زنجبیل را پوست میگیریم و آن را حلقه میکنیم. هر چه حلقه ها نازک تر باشد زنجبیل زودتر خشک میشود. ورقه های زنجبیل را داخل سینی بزرگی پهن کنید و در آفتاب قرار بدهید. بستگی به شرایط اب و هوایی هر منطقه متغیر هست. دقت کنید خیلی نباید خشک و چوبی بشوند. میتوانید مقداری از زنجبیل های خشک شده را به همین صورت نگهداری کنید و برای تهیه ی چای زنجبیل استفاده کنید.(به جای ورقه های زنجبیل تازه) زنجبیل های خشک شده را آسیاب کنید و در ظرف در دار و در جای خشک نگهداری کنید. اگر به مقدار زیاد زنجبیل را پودر میکنید بهتر است میزان مصرفی را در ظرف در دار و داخل کابینت بگذارید و بقیه آن را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید تا عطر و تازگی حفظ بشود.
از جمله موارد مصرفی پودر زنجبیل به غیر از مصارف آشپزی میتوان به موارد زیر اشاره کنیم:
کیک زنجبیلی
نان زنجبیلی
حلوای زنجبیلی
فرنی زنجبیلی
قرص زنجبیلی
ویرایش : مهندس مریم سرچمی – کارشناس ارشد صنایع غذایی