بروز مسمومیت:
براساس گزارش های موسسه فدرال المان در ارزیابی خطر سموم اعلام کرد یک کیلوگرم دارچین حاوی 2100 تا 4400 میلی گرم کومارین است . بر همین اساس در یک قاشق چایخوری دارچین 6 تا 12 میلی گرم کومارین وجود دارد.
تشدید مشکلات قلبی:
دارچین ضربان قلب را افزایش می دهد از این رو اگر شما مشکل قلبی دارید نباید دارچین را بدون مشورت پزشک خود بصورت روزانه مصرف کنید. همچنین روغن دارچین باید بصورت رقیق شده استفاده شود .
حرارت بدن:
دارچین متابولیسم بدن را افزایش می دهد و در نهایت منجر به گرمی بدن می شود. البته گرم شدن در فصل سرما آنچنان هم بد نیست اما در فصل گرما ممکن است با مشکلاتی همچون خشکی پوست تاول زدن همراه باشد.
بروز آلرژی:
درصد پایینی از مردم ممکن است به دارچین آلرژی داشته باشند .علایم آلرژی به دارچین عبارتند از:آبریزش بینی نفس کم اوردن ناراحتی معده تورم صورت یا دست و تهوع . اغلب بزرگسالان بیشتر دچار آلرژی دارچین می شوند اما کودکان کم سن و سال و حتی نوپا ممکن است واکنش نشان دهند.
رقیق شدن خون
دارچین ظاهرا خون شما را رقیق می کند .این خواص رقیق کنندگی خون در دارچین چینی بسیار زیاد است. در حالی که به نظر نمی رسد دارچین سیلان خون را رقیق کند. این ویژگی دارچین باعث می شود که این ماده به عنوان یک عامل ضد لخته شدن خون عمل کند به ویژه برای کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند.
عوارض دارچین در حاملگی
توصیه شده است که زنان باردار از دارچین در ماه های آخر حاملگی استفاده نکنند.از دوران باستان برای سقط جنین مورد استفاده قرار می گرفت.به طور کلی مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شیر دهی باعث ناراحتی معده نوزاد میشود و باید محدود شود.اسهال استفراغ معده درد نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذا ها حساس است.
عوارض پوستی
دارچین پوست را تحریک میکند.لذا اگر پوست حساسی دارید به هیچ عنوان دارچین را با ان تماس ندهید. . سوزش دارچین تنها بخشی از علائم عوارض پوستی است بعد از چند روز شاهد رشد تاول خواهید بود.
کاهش ناگهانی قند خون
موجب بروز مشکلاتی به مانند سرگیجه میشوید که به دنبال خود عدم حفظ تعادل و خستگی را دارد
مشکلات آنتی بیوتیکی
دارچین مانند آنتی بیوتیک عمل میکند به همین دلیل اگر آنتی بیوتیک مصرف میکنید خوردن دارچین میتواند تعارض ایجاد کند زیرا دوز آن دو برابر میشود.
افراد مبتلا به سرطان سینه نباید دارچین مصرف کنند. دارچین موجب تنگی نفس و خفگی میشود
استفاده بیش از حد موجب التهاب جوانه چشایی ورم لثه سوزش معده ورم و ترک خوردگی پوست میشود. مصرف بیش از حد آن موجب مشکلات روحی و روانی و افسردگی و حتی تشنج می شود. افراد مبتلا به زخم معده نباید از دارچین استفاده كنند زیرا زیادهروی در مصرف آن موجب تحریك مخاط میشود.
ویرایش : مهندس مریم سرچمی – کارشناس ارشد صنایع غذایی