دارچین نوعی ادویه ی مقوی است که به خاطر تاثیرش در سلامت بدن از دیرباز جایگاه ویژه ای در طب سنتی داشته است. دارچین به تنهایی حاوی بیش از 421 نوع ترکیب محافظت کننده بدن است. دارچین نشاط آور درمان کننده عفونت ها پادزهر سموم معدنی حیوانی و نباتی است و موجب تقویت قلب مغز کبد معده می شود. دارچین نیروی بینایی را می افزاید. همچنین رطوبت های مغزی که به صورت نزله دیده می شود و شکل مزمن شده آن یعنی سینوزیت را درمان می کند. در طب سنتی برای دارچین خواص بسیار زیادی از کمک به لاغری و درمان تنگی نفس گرفته تا کاهش فشار و قند خون و کنترل دیابت و کم کاری تیروئید مطرح میشود. دارچین ادرارآور و قاعده آور رفع کننده برخی از بیماری های سوداوی و برطرف کننده بد بویی دهان است و در برخی بیماران مبتلا به آسم و دارای خلط در سینه مفید است.
دیگر خواص دارچین :
خاصیت تب بر
درمان ام اس
درمان نفخ
کاهش اضطراب و استرس
کنترل وزن
تغذیه با شیر مادر
همچنین ادعا شده است که دارچین می تواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و می تواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند.
کنترل و دفع حشرات
دارچین می تواند بسیاری از حشرات را دفع کند. شما می توانید تکه هایی از دارچین را در قسمت های مختلف خانه قرار دهید تا بتواند حشرات را از آنجا دور کند.
جایگزین مناسب شکر
شیرینی طبیعی دارچین به شما کمک میکند میزان مصرف شکر و در نتیجه بار گلییسمی وعده ی غذایی تان را کاهش بدهید. باید توجه داشت یکی از مزیت های دارچین نسبت به شکر این است که مقداری که مردم معمولا از ان استفاده می کنند هیچ کالری ندارد و قند خون را افزایش نمیدهد.
نگه دارنده ی مواد غذایی
به خاطر ویژگی آنتی باکتریالی و همچنین آنتی اکسیدانی دارچین می تواند به عنوان نگهدارنده ای طبیعی برای بسیاری از مواد خوراکی به کار رود. در تحقیقات اخیر مشاهده شد میوه هایی که تحت حفاظت برگ های دارچین بوده اند برای مدت طولانی تری سالم ماندند. در واقع دارچین از تغییر رنگ میوه ها و سبزیجات که در نتیجه ی اکسید شدن آنها ایجاد می شود جلوگیری می کند. برای پیشگیری از فاسد شدن گوشت به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
ویرایش : مهندس مریم سرچمی – کارشناس ارشد صنایع غذایی